BIOMEDİKAL SANAYİNDEKİ KUMLAMA UYGULAMALARI
Bu sayfada medikal kumlama işlemi ve medikal kumlama makineleri hakkında bilgiler bulunmaktadır. Medikal kumlama gerektiren malzemeler genellikle paslanmaz çelik ve titanyum alaşımlı malzemeler kullanılarak üretilip; insan vücuduna daha iyi uyum sağlayabilmesi ve üzerinde bağlar oluşabilmesi için biyouyumluluğu arttırmak için yüzeyleri kumlanmaktadır. Burada özen gösterilmesi gereken konulardan birisi de sarf malzemesinin cinsi ve boyutudur. Özellikle inert yapıdaki cam küre ve beyaz renkli aluminyum oksit sarf malzemeleri tercih edilmektedir. Kumlama kabinlerinde tek tek hassas kumlama yöntemiyle yüzeyleri işlenen bu malzemeler, yüzey işlem cihazlarında pürüzlülük değerleri her bölgede eşit olacak şekilde pürüzlendirmeye tabi tutulurlar. Yüzey özellikleri yeterli bulunan malzemeler uygun ultrasonik cihazlarda yıkanır ve kullanıma hazır hale getirilirler. Ayrıca protez ve implantlarda kumlama işlemi yapıldığında, kum püskürtme sırasında malzeme üzerinde bıraktığı negatif enerji yükünüü osteintegrasyon sırasında olumlu bir etkide bulunduğu da gözlemlenmiştir.
Medikal malzemelerin kumlama işleminde yaygın olarak kumlama kabinleri tercih edilmektedir. Kullanılan medikal kumlama makineleri ve ekipmanlarının performası, tasarım ve üretim aşamalarına bağlı olmakla birlikte uygun ayarlama ve iş devamlılığı da önemlidir. Kumlama performasını etkileyecek bütün etmenler makine üretimi ve tercihi aşamasında dikkatle değerlendirilmelidir. Ayrıca makine üreticisi, kumlama ve yüzey işlemlerinde istenen sonuçların alınması için işbirliği içerisinde olabilmelidir.
Kumlama işlemi, medikal bileşenler söz konusu olduğunda istenen yüzey dokusu (gerekli kaplama işlemi veya estetik görünüm) elde etmek ve kritik bağ oluşumu için öncelikli yöntemdir. Bu tarz teknik yüzey işlemlerinde, belirli bir yüzey dokusunu elde etmek zorunluluk arz eder. Medikal kumlama özel nitelikleriyle gerekli şartları yerine getirir.
Medikal Kumlama uygulayarak başarıyla işlem yapabileceğiniz malzeme çeşitliliği fazladır: Titanyum, Paslanmaz Çelik, Bakır, Silikon, Pirolitik Karbon (Pyrolitic Carbon), Nitinol, Inconel, Alüminyum, Polipropilen, Seramik, Grafit, Teflon (PTFE), Kovar, Pirinç, Cam.
Implant, Kateter, Vasküler Stentler, Cerrahi Aletler, Medikal Kalıp, Medikal Elektronik, Klavuz Teller, Silindirik Bileşenler yüzey işlemleri için Medikal Kumlamayı tercih edebilirsiniz.
Medikal malzemeler, Implantlar, Cerrahi Aletlerin üretiminde yaygın olan uygulamalardan birisi de, estetik görünüm sağlamaktır. Uygun abrasiv seçilerek istenen yüzey dokusu Medikal Kumlama ile elde edilebilir. Medikal Kumlama; anotlama, kaplama veya kimyasal proseslerde gerekli önişlem uygulaması olarak ta yer bulur.
Döküm, dövme, lehimlenmiş, kaynak yapılmış, tavlanmış, lazer kesim medikal bileşenlerin yüzey temizliği için yapılan Medikal Kumlama gerekli bir uygulama haline gelmiştir. Kumlama hızlı ve etkili bir yöntemdir. Yüksek stresli ortopedik bileşenler metalurjik kumlama ile daha etkili hale gelir.
Firmamız, Saykar Metalurji yüzey işlemleri konusunda gerek bilgi, gerekse makine, ekipman ve sarf malzemeleri temininde sizlerle tam bir işbirliği içerisinde hizmet verir. Medikal kumlama ve medikal kumlama makineleri hakkında daha fazla bilgi için firmamızla temasa geçebilirsiniz.